Matematik 1B

Matematik 1b

Matematik 1b läser du som går på samhällsprogrammet, ekonomiprogrammet, humanistiska programmet eller det estetiska programmet. Kursen omfattar 100 poäng och genomförs över loppet av ett halvår eller ett år. Vår kurs i matematik 1b passar dig som vill kunna gå in i provsalen med självförtroende! Genom att gå igenom kursens moment tillsammans i en kunskapsfrämjande miljö ger vi dig de verktyg du behöver inför de nationella proven.

Vad innehåller då matematik 1b?

Mycket av kursens kärna kommer du känna igen från grundskolematten samtidigt som vi kommer bekanta oss med flera nya moment.

Pris: 2995:-
Datum: Matte 1b, 11 maj eller 18 maj


DE 6 GRUNDSTENARNA I MATEMATIK 1B

1. Tal
Det finns många regler kring hur tal fungerar och definieras, vilket vi tillsammans kommer att upptäcka. Hur fungerar exempelvis en kvadratrot och vad är ett primtal?

2. Geometri
I geometridelen fortsätter vi att utforska former av alla dess slag och dimensioner. Vi tittar bland annat på vad pyramider har med Pythagoras sats att göra.

3. Algebra
Bokstäver fortsätter sin roll på den matematiska scenen men kombineras ännu mer med parenteser och potenser. Algebra lär oss handskas med värden som från början är okända.

4. Funktioner
Funktioner kommer introduceras i form av linjära funktioner, exponentialfunktioner och potensfunktioner. Vi utforskar koordinatsystem och bygger vidare på våra kunskaper om grafer.

5. Procent
Vi lär oss i detta moment ännu mer om procent som är ett begrepp med många användningsområden. Vad är en bra ränta på ett lån? Hur mycket rabatt är 20% av 180kr?

6 Sannolikhet och Statistik
Kan vi kasta en sexsidig tärning fem gånger och styra hur många gånger den visar siffran fem? Tyvärr inte, men vi kan genom att studera sannolikhet avgöra vilka utfall som är mest troliga. Förutom att detta är användbart i Yatzy hör knivskarpa sannolikhetsbedömningar till vardagen i många yrkesgrupper. Vi kommer även titta på statistik som begrepp och verktyg.

Anmäl dig till vårens intensivkurser i matte

Gå till anmälan